Unul din scopurile ASCULTARII EMPATICE este acela de a facilita dezvoltarea sanatoasa a Sinelui emotional, spune mentorul meu.

Din nefericire foarte putini dintre noi, altfel persoane aparent foarte puternice, facem fata emotiilor, nevoilor sau impulsurilor si adesea nu stim ce sa spunem sau invitam la reactii ce predispun la decizii emotionale, in ciuda unor IQ-uri demne de invidiat. Workshop-ul pe care il propunem ne invata cum sa limitam incapacitatea nostra de a stapani propriile emotii in fata celorlalti si cum putem sa ajutam echilibrarea sanatoasa a celor cu care suntem in contact .

Exersam impreuna cum sa ascultam corect, cum sa fim prezenti si sa intarim asteptarile celui de langa noi fara sa tinem predici moralizatoare, fara niciun rezultat, sa ridiculizam, sa recompensam sau sa invinovatim cand nu e necesar sa o facem, sa criticam distructiv sau sa etichetam, sa oferim propriile solutii la problemele altora, sa facem analize psihologice cand nu suntem indeajuns de avizati, sa vorbim despre noi cand trebuie sa ne concentram pe celalalt, sa ramanem ancorati in subiect fara sa il facem pe celalalt sa nu se simta victima

Obiective:

Incurajarea dialogului direct si constructiv

Incurajarea identificarii propriilor solutii

Stabilirea unor relatii corecte de parteneriat

Evitarea tensiunilor si a relationarilor defectuoase

Diagnosticarea corecta a nevoilor celuilalt

Mijloace:

Experimentarea ascultarii empatice

Feedback imediat

Analiza impactului

Asimilarea elementelor de incurajare a dialogului direct

Tehnici de control a propriilor emotii

 

Follow up:

Feedback individual si de echipa dupa finalizarea workshop-ului

Coaching in the pocket timp de 4 saptamani dupa finalizarea workshop-ului

Follow up in sesiuni de coaching individual si de echipa la 30 si 60 de zile dupa finalizarea workshop-ului

Recomandari individuale si de echipa