Iubirea de sine – Este sau nu este un sentiment egoist?

Zi de zi acorzi importanță lucrurilor și persoanelor care te înconjoară, raportându-te de cele mai multe ori la ceea ce ar dori ceilalți să fii sau să faci pentru a fi plăcut și acceptat. Toate acestea te fac să scapi din vedere persoana cea mai importantă din viața ta, tu însuți. Este sau nu este  iubirea de sine un sentiment egoist?

Răspunsul este NU.

Iubirea de sine nu este un sentiment egoist, mai ales dacă ne referim la relațiile de cuplu. A fi capabil să îți oferi iubire, apreciere și înțelegere te va ajuta să oferi aceste sentimente și celor din jurul tău, în special partenerului de cuplu. Iată câteva practici care  te vor ajuta să te iubești mai mult și să ai o conexiune cu sinele tău interior:

Fii recunoscător cu tine însuți

Adu recunoștință propriei persoane și fii capabil să conștientizezi lucrurile pe care le-ai făcut pentru a fi ceea ce ești astăzi.

Crede în valorile și principiile tale

Respectul, onestitatea, generozitatea sunt doar o parte din valorile personale care ne ghidează parcursul vieții. Principiile sunt regulile pe care ni le asumăm pentru a ne ajuta să performăm și să găsim un echilibru. Ghidează-te după aceste valori și principii personale în raport cu relațiile pe care le stabilești.

Evită autocritica  în exces

Fii blând cu tine și nu te critica atunci când lucrurile nu funcționează mereu cum ai dori. Fiecare experiență prin care treci, chiar și una mai tristă, te ajută să te dezvolți mental, emoțional și spiritual. Trage o concluzie din fiecare experiență trăită, iartă-te și eliberează-te.

Petrece timp de calitate cu tine

Grija și atenția pentru propria persoană te vor ajuta să reflectezi mai mult asupra a ceea ce îți place și ceea ce ar putea să te împlinească. Gândește-te la câteva activități care îți plac și acordă un timp pentru ele. Permite-ți să stai cu tine însuți în meditație sau pur și simplu fără să faci o activitate, dă-ți voie să intri în contact cu tine însuți, cu mintea, corpul și emoțiile tale din acel moment. Alege cel puțin o activitate pe care să o practici în mod constant.

Alege să îți trăiești viața, folosindu-te de iubirea și puterea personală.

Distribuie pe Facebook