dezvoltare-personala

De ce sunt utile cursurile de dezvoltare personala pentru cresterea eficientei in business?

Perioada pe care o traversam aduce foarte multa tensiune, fie ca aceasta se acumuleaza la job sau acasa: copiii au mai multe solicitari care sunt mai greu indeplinite, sotii sau sotiile sunt mai ingrijorati din pricina diverselor temeri ce stau gramada pe umerii lor, sefii sunt mai nervosi pentru ca presiunea este mult mai mare.

Toate acestea trebuie sa se reverse undeva, din pacate cel mai adesea se intampla in mediile de comfort psihic unde ne permitem sa ´ explodam ª , acasa sau la job. Acest lucru provoaca relatii deteriorate si conflicte in stare latenta sau deja transformate in razboi, intotdeauna cu consecinte grave pentru comunicare si team spirit. Aceasta este perioada in care arivistii urca rapid, caci intuiesc momentul prielnic, iar cei cu adevarat meritosi se pierd din pricina angoaselor de tot felul care ii macina si ii orienteaza catre detalii non-business. Cei mai multi constientizeaza acest lucru, dar sunt obligati sa investeasca mai mult timp si energie in zona personala, simtind insa frustrarea ca n-au fost intelesi si resemnarea ca oricum nu ar fi fost ei cei alesi.

Ce poate face un curs de dezvoltare personala ?
Un workshop cu adevarat bun poate sa reechilibreze statusul emotional al participantilor, sa reorienteze prioritatile, sa elimine tensiunile individuale, sa redimensioneze relationarea interumana si sa il determine pe individ sa accepte realitatea si sa se simta adaptat contextului.
Ce presupune un curs de dezvoltare personala?
Scopul principal este ca fiecare individ sa-si redefineasca propriul raport fata de sine, sa-si aprecieze valoarea si adevaratul rol in ´ marea piesa ª. Acest lucru ne obliga sa ne asezam in fata oglizii, noi cu noi insine si cu perspectiva celorlalti asupra noastra, si sa ne privim cu atentie pana cand ne redescoperim. Vom reusi astfel sa punem in echilibru punctele forte si pe cele de slabe, valorizandu-ne, dar constientizand, fara complexe, nevoile noastre de dezvoltare.

Cum se transpun rezultatele unui curs cu focus individual in eficienta de business ?
O persoana echilibrata emotional poate sa se concentreze mult mai usor pe task-urile zilnice, doar o personalitate stabila poate sa fie creativa in business (altfel creativitatea si intuitia sunt stimulate in zona personala), o persoana pregatita pentru mediul in care traieste se poate racorda la context fara tensiuni si poate sa comunice eficient si empatic. In acest caz, putem sa credem in puterea angajatului nostru de a participa activ la dezvoltarea companiei si suntem indreptatiti sa asteptam rezultate palpabile si imediate.
Cine ar trebui sa participe la curs de dezvoltare personala sustinut de companie ?
Cursul este o investitie promitatoare pentru orice persoana care isi doreste mai mult de la ea insasi, dar este un ´ must ª pentru cei care detin pozitii cheie sau care a fost identificati cu potential de crestere in cariera. Cu toate acestea, cursul aduce un plus considerabil si pentru cei carora li se pare ca se inteleg suficient de bine si nu mai au multe de adaugat in ceea ce priveste eu-ul propriu deschizand noi perspective de abordare.
Prioritatea pentru companie o vor constitui totusi cei care gestioneaza relatiile umane,cei cu pozitii de relationare sau coordonare (vanzari, resurse umane, customer care, collection, pozitii de management) pentru ca ei au puterea sa reaseze relatiile interumane, sa regandeasca standardele comunicarii organizationale. Persoanele echilibrate, cu intelegere de sine si cu valori clare despre ei insisi si oamenii cu care intra in contact sunt cei pe care va puteti baza, ei sunt cei care pot sa stabileasca relatii corecte, pe termen lung reusind sa determine momentele oportune pentru a prelua mai multa responsabilitate, apreciind efortul celor din jur si contribuind la dezvoltarea celorlalti.

Cat dureaza un curs de dezvoltare personala ?
Un curs de dezvoltare personala dureaza in medie 2 zile si este urmat de o perioada de coaching individual (oferita gratuit de All To Know pentru 3 luni)

Mod de lucru :
Cursul contine o parte de lucru individual si o parte de lucru in grup. Grupele in care se lucreaza sunt contruite in functie de tipurile de personalitate, dar si de nevoile deja definite ale companiei. Astfel, grupurile pot sa reuneasca persoane ce intra adesea in relatii de job in organizatie, persoane care nu se cunosc, dar relationeaza la telefon sau mail, persoane la care au fost sesizate conflicte latente, persoane care au in subordine tipologii diferite si au nevoie de adaptare imediata. De asemenea, cursurile pot sa urmareasca abilitatea persoanelor de a stabili noi relatii de job sau de a se adapta la noi contexte, in cazul in care urmeaza modificari de structura organizationala sau numiri in functii de coordonare a unor noi persoane.

Cursul de dezvoltare personala nu poate sa substiuie un team building profesionist si bine targetat, dar poate fi un adjuvant de apreciat care sa contribuie la crearea sau restabilirea unor relatii eficiente, comunicare corecta si un context de job sanatos si confortabil.
Cursurile de dezvoltare personala trebuie in mod obligatoriu sa se finalizeze cu o analiza a tipologiilor participantilor, tipurile de relationare existente,opinii privind capacitatea personala de dezvoltare si abilitatile de management, cat si recomandari privind modul optim de construire a structurilor relationale si propuneri de abordare privind dezvoltarea persoanelor cu potential.

Cursurile recomandate de ´ All To Know ª in acest domeniu sunt: ìEu sunt important! Curs de adaptare la mediu.î (e util sa consultati modulul de Dezvoltare individuala ª) ; ´ Personalitate si mod de abordare in echipa (modulul ´ Dezvoltarea echipei ª, ), Modulul de comunicare Ö..

De asemenea, ´ All To Know ª impreuna cu dumneavoastra putem sa construim proiecte, individuale sau de echipa, care sa aiba la baza comunicarea si relationarea inter-personala sau de grup, prin care sa reusim sa detensionam situatii incarcate sau sa dam noi intelesuri unor procese ce nu au fost bine comunicate sau integrate. Prin acestea vom angrena energiile personale ale angajatilor dumnevoastra in efortul comun al dezvoltarii companiei. Noi stim cum, permiteti-ne sa va demonstram!

Distribuie pe Facebook